Столичні аудитори у 2016 році забезпечили відшкодування втрат майже на 40 млн грн

03 янв, 15:07

Протягом 2016 року фахівці апарату Північного офісу Держаудитслужби забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на понад 39,7 млн грн.
За результатами проведених контрольних заходів керівники місцевих органів влади прийняли 142 управлінські рішення.
До правоохоронних органів передано матеріали 156 проведених контрольних заходів. За матеріалами цих заходів, а також за результатами участі фахівців Північного офісу Держаудислужби у перевірках, які проводили правоохоронні органи, розпочато 51 досудове розслідування.
До суду направлено 13 протоколів про адміністративне порушення за порушення законодавства про бюджетну систему, 49 протоколів – про  адміністративне порушення за порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. Також до суду пред'явлено два позови щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів майже на півтора мільйона гривень.
До 41 установи, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано такий захід впливу як зупинення операцій з бюджетними коштами. У п’яти  випадках установам-розпорядникам бюджетних коштів зменшено бюджетні призначення/асигнування.
За порушення фінансової дисципліни 202 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 77 – до дисциплінарної, 4 – до матеріальної, 7 осіб звільнено з посад.
Окрім того, до Державної служби фінансового моніторингу направлено 5 інформацій про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 14,6 млн грн.

Прес-служба Північного офісу Держаудитслужби


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/214474.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua