Декларування підприємцями на загальній системі оподаткування доходів, отриманих в 2016 році

19 янв, 08:33

З 1 січня 2016 року підприємці на загальній системі оподаткування розраховують та сплачують авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб за фактичними даними, зазначеними в Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу до 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом.
Тобто авансові платежі сплачуються до 20 квітня, до 20 липня й до 20 жовтня, а за четвертий календарний квартал авансовий платіж не розраховується та не сплачується.
Протягом звітного (податкового) року авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб формуються як переплата, а нарахування податкових зобов'язань здійснюється за даними податкової декларації за відповідний звітний (податковий) період.
Наказом МФУ 15.09.16 N 821 внесено зміни до форми податкової декларації про майновий стан та доходи.
Наказ набирає чинності 31 грудня 2016 року і запроваджується з 1 січня 2017 року.
В оновленій декларації змінено порядок розрахунку податкових зобов'язань із доходів, отриманих фізичною особою – підприємцем на загальній системі оподаткування, з урахуванням змін щодо порядку сплати авансових платежів із податку на доходи фізичних осіб.
Підприємці на загальній системі оподаткування визначають суму податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету, за результатами звітного (податкового) року в рядку 1.1 додатка Ф2 з подальшим відображенням у графі 6 рядка 10.7 податкової декларації.
У рядках 1.2 – 1.4 додатка Ф2 зазначається сума сплачених авансових платежів із податку на доходи фізичних осіб та залишок суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті або поверненню з урахуванням сплачених авансових платежів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/214909.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua