Про доходи від продажу майна необхідно повідомити фіскальну службу

23 янв, 11:56

ДПІ  у Кіровському районі м.Дніпропетровська наголошує, що триває кампанія декларування доходів отриманих громадянами у 2016 році. Цьогоріч фізичні особи декларують свої доходи за новою формою податкової декларації про майновий стан і доходи. 
Обов’язок щодо подання декларації про доходи передбачений для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але з яких податок не утримувався, зокрема при продажу чи обміні об’єктів рухомого та нерухомого майна – зокрема, квартир, будинків, землі, автомобілів, художніх цінностей, тощо.
Дана норма встановлена Податковим кодексом України відповідно до ст. 172 і ст. 173 - до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізичної особи включається, зокрема, частина доходів від операцій з нерухомим і рухомим майном у розмірі, визначеному Податкового кодексу України.
Платник податків, який відповідно до норм чинного законодавства зобов’язаний (має право) надати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, але на той час проживає не за місцем реєстрації (прописки), а в іншому місці, має подати декларацію до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними, в термін до 1 травня.
Якщо ж фізична особа знята з реєстрації за однією податковою адресою та не зареєстрована за іншою, то вона повинна подати річну податкову декларацію до контролюючого органу за попередньою податковою адресою.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/215008.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua