Звітність з єдиного внеску особами, які провадять незалежну професійну діяльність без використання праці найманих працівників

24 янв, 11:31

Форми та строки подання звітності передбачено Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 (далі – Порядок № 435).
Відповідно до пункту 1 розділу І Порядку № 435 страхувальники – платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ), зазначені, зокрема, в п. 4 та 5 частини першої ст. 4 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464)
Згідно з пунктом 5 частини першої статті 4 Закону № 2464 платниками ЄВ є особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності.
Особи, які провадять незалежну професійну діяльність без використання найманої праці, формують та подають звіт самі за себе один раз на рік до 1 травня року, наступного за звітним періодом.
Звітним періодом є календарний рік.
Звіт подається за формою згідно таблиць 3, 4 додатка 5 «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» до Порядку № 435 із зазначенням типу форми «початкова» (пункт  4 розділу ІІІ Порядку № 435).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/215070.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua