Зміни щодо складання податкових накладних, починаючи з 1 січня 2017 року

31 янв, 08:45

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві звертає увагу, що Державною фіскальною службою України у листі від 20.01.2017 р. № 1312/7/99-99-15-03-02-17 надано роз’яснення, щодо змін при складанні податкових накладних, запроваджених Законом України від 21.12.2016 №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» у частині зазначення в податковій накладній коду товару згідно з УКТ ЗЕД, застосовуються до податкових накладних, дата складання яких припадає на період із 1 січня 2017 року. До внесення відповідних змін у форму податкової накладної та порядок її заповнення під час складання податкової накладної код товару згідно з УКТ ЗЕД слід зазначати в графі 3 табличної частини податкової накладної.
При здійсненні платниками податку, починаючи з 1 січня 2017 року операцій із постачання товарів у податковій накладній в обов’язковому порядку зазначається код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних й імпортних товарів — 10 знаків, для інших товарів — не менш ніж 4 знаки). При цьому код товару згідно з УКТ ЗЕД вказується на всіх етапах постачання товарів від виробника чи імпортера до кінцевого споживача та незалежно від дати придбання або виготовлення такого товару (до 1 січня 2017 року чи після цієї дати).
Оскільки діюча форма податкової накладної не містить окремого поля для відображення коду послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (далі – ДКПП), до внесення відповідних змін у форму податкової накладної та порядок її заповнення під час складання податкової накладної код послуги тимчасово не зазначається. При цьому відсутність коду послуги згідно з ДКПП у податковій накладній, дата складання якої припадає на період із 1 січня 2017 року до дати набрання чинності відповідними змінами у форму податкової накладної не визначається як помилка, допущена при складанні такої податкової накладної.
Ці зміни стосуються також і розрахунків коригування, які складаються з 1 січня 2017 року, незалежно від дати складання податкових накладних (до 1 січня 2017 року чи після цієї дати), до яких вони складаються.
В той же час у разі складання податкових накладних із метою нарахування податкових зобов’язань відповідно до п.198.5 ПКУ та/або ст.199 ПКУ (за товарами/послугами, необоротними активами, під час придбання або виготовлення яких суми податку були включені до складу податкового кредиту, у разі якщо такі товари/послуги, необоротні активи призначаються для використання або починають використовуватися в неоподатковуваних операціях), код товару згідно з УКТ ЗЕД, а для послуг — код послуги згідно з ДКПП, не зазначаються.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/215265.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua