Новий порядок бюджетного відшкодування ПДВ

31 янв, 08:46

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» від 21.12.2016 року №1797-VIII, а саме п.92, унесено зміни до ст.. 200 ПКУ, що регулює, зокрема, порядок бюджетного відшкодування ПДВ.
Так, із 1 січня 2017 року формуватиметься лише один Реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. Здійснюватиметься це на підставі баз даних ДФС і Казначейства України.
Заяви про повернення сум бюджетного відшкодування вносяться до Реєстру заяв автоматично, протягом операційного дня їх отримання та у хронологічному порядку їх надходження. Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування буде здійснюватися також у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.
Суттєво збільшилося інформаційне наповнення Реєстру заяв, в якому відтепер, окрім даних платника податку, які були ним задекларовані в Заяві на відшкодування, посадовими особами органів ДФС та ДКУ розміщуватиметься детальна інформація щодо початку та закінчення проведення перевірок даних, зазначених у податковій декларації, складення та вручення платнику податків актів перевірок, процедур оскарження, дати та суми повернених (зарахованих) коштів. Вказані дані з Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування (крім реквізитів банківських рахунків платників  ПДВ), не є інформацією з обмеженим доступом та будуть щоденно, крім вихідних, святкових та неробочих днів, оприлюднюватися на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/215266.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua