УСПП та ПриватБанк продовжуватимуть програму підтримки підприємництва

02 фев, 08:46

Програма «Україна – країна успішних підприємців», покликана спростити доступ бізнесу до кредитних ресурсів, стимулювати самозайнятість, яка розпочата  минулоріч УСПП та ПриватБанком, буде продовжена в подальшому.  Головною її метою є створення більше 1 млн. нових робочих місць та значне зростання кількості малого бізнесу. Партнери сподіваються, що дана ініціатива зможе перетворитися на  загальнонаціональну програму підтримки підприємництва та закликають уряд до спільних дій в цій царині. Про це йшлося на зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха та  голови правління ПриватБанку, екс-міністра фінансів України Олександра Шлапака.
Серед іншого, було зазначено, що за неповний 2016 рік партнерами було досягнуто значних результатів. В тому числі – через державно-приватне партнерство із органами місцевої влади. Низка форумів, що пройшла у всіх регіонах України, дала старт обласним програмам компенсації відсотків за бізнес-кредитами з місцевих бюджетів. Наприклад, Київ та Одеса виділили для цього до  10 млн. грн., інші держадміністрації – від 1 до 5 млн. залежно від своїх можливостей.
В умовах високого рівня безробіття та трудової міграції,  низького рівня добробуту населення  ( близько 70% українців знаходяться на межі бідності за стандартами ООН), така програма  може переломити існуючі негативні тенденції та стимулювати ділову активність в країні. Нагадаємо, наразі через несприятливі законодавчі нововведення припинили свою діяльність 214 тис. фізичних осіб-підприємців. Непрораховане підвищення мінімалки, штрафи та регуляторні перевірки змушують МСБ скорочувати штат, не сприяють виходу бізнесу із тіні.
«Саме тому програма КУБ (Країна Успішного Бізнесу) має нині дуже важливе значення. В 2017 році її буде продовжено, більше того, ми заявляємо про її відкритість до нових пропозицій та закликаємо долучитися до її реалізації інші банки, фінансові установи», – наголосив Анатолій Кінах.
Партнери разом звернуться до уряду із пропозицією зробити дану програму загальнонаціональною, що якісно підвищить можливості допомоги самозайнятим, дрібному підприємництву, а також її масштабність.
«Ми переконані, що для росту економіки, ВВП має бути динаміка не закриття підприємств, а їх створення, формування робочих місць та підйому внутрішнього ринку. Для цього необхідні стимули на державному рівні. Крім того, у нас вже є розроблені механізми, які діють – вони мають стати тією базою, на якій може будуватись комплексна державна підтримка бізнесу», – резюмували керівники УСПП та ПриватБанку.  


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/215375.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua