До бюджету Центрального району м.Дніпра VIP-автівки додали майже 909 тис. грн.

06 фев, 15:21

Упродовж минулого року до бюджету Центрального району м.Дніпра надійшло 909,3 тис. грн. транспортного податку. Переважну більшість зазначеної суми – 429,3 тис.грн, сплатили приватні особи – власники дорогих легкових автомобілів міста. Решту суми сплатили і суб’єкти господарювання, на балансі яких знаходяться елітні автомобілі.
Цьогоріч ставка транспортного податку залишилась незмінною – 25000 грн. на рік.
Змінився об'єкт оподаткування та порядок визначення і оприлюднення переліку авто.
У 2017 році об’єктом оподаткування є легкові автомобілі з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року – понад 1,2 млн.грн. (у 2016 році – 1033,5 тис.грн.)
Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.
Оприлюднюється перелік авто до 1 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, на своєму офіційному веб-сайті


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/215516.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua