Застосування методів трансфертного ціноутворення

09 фев, 08:41

Звертаємо увагу платників податків, що Законом України №1797-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» уточнено застосування методів установлення відповідності умов контрольованих операцій (КО) принципу «витягнутої руки».
Зокрема, для методу порівняльної неконтрольованої ціни визначено можливість застосування для порівняння ціни КО не тільки ціни зіставних неконтрольованих операцій, здійснених платником та іншими особами, а й відомостей, отриманих з інших інформаційних джерел, зазначених у пп. 39.5.3 п. 39.5 ст. 39 Податкового кодексу України. (Змінами, внесеними до ст. 39 Податкового кодексу України, передбачено можливість для платників податків крім інформаційних джерел, що містять відкриту інформацію, використовувати інші джерела інформації, з яких інформацію отримано платником податків з дотриманням вимог законодавства, за умови, що платник податків надасть таку інформацію контролюючому органу. Водночас контролюючий орган може використовувати інформацію, отриману у рамках укладених Україною міжнародних угод).
При використанні методу ціни перепродажу має порівнюватися валова рентабельність КО, а для методу «витрати плюс» — валова рентабельність собівартості.
Для методу чистого прибутку уточнено можливість використання не тільки показників рентабельності, які ґрунтуються на показнику чистого прибутку, а також і показника рентабельності операційних витрат. Водночас до Податкового кодексу України повернено норму, що діяла до 01.01.2015 року, згідно з якою метод чистого прибутку використовується, зокрема, у разі відсутності або недостатності інформації, на підставі якої можна обґрунтовано зробити висновок про достатній рівень зіставності умов КО з умовами зіставної (зіставних) неконтрольованої (неконтрольованих) операції (операцій) під час використання методів порівняльної неконтрольованої ціни, ціни перепродажу або «витрати плюс».
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/215609.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua