Столична Держаудитслужба: орієнтир на якість державного фінансового контролю

09 фев, 15:12

07 лютого 2017 року в м. Києві відбулося засідання колегії Північного офісу Держаудитслужби за участю керівників структурних підрозділів апарату Офісу, на якому розглянули підсумки роботи Північного офісу Держаудитслужби за 2016 рік та визначили пріоритетні завдання на 2017 рік.
Відкриваючи засідання колегії, начальник Північного офісу Олександр Карабанов, зазначив, що сьогодні державний фінансовий контроль має орієнтуватися не на кількісні, а на якісні показники роботи.
Зокрема, аналізуючи підсумки апарату Північного офісу за минулий рік, Олександр Карабанов зауважив, що у минулому році державні аудитори не лише забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, майже 40 млн грн, але й попередили незаконне витрачання значних обсягів державних коштів.
Так, під час минулорічних перевірок державних закупівель, проведених без виходу на об’єкт контролю – шляхом аналізу документів про державні закупівлі, було не лише виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на понад 4,1 млн грн, але й попереджено аналогічних порушень на суму 294 млн грн. Крім того, за наслідками проведених виїзних перевірок, замовники розірвали договорів ще на понад 89,2 млн грн, оскільки відповідні договори були укладені за результатами торгів, що відбулися з порушенням процедури закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти.
Визначаючи пріоритети на поточний рік, начальник Північного офісу наголосив, що зміщення акцентів у діяльності державного фінансового контролю з ревізії на аудит дозволяє у поточному році очікувати і суттєвого зростання прямого економічного ефекту від впровадження пропозицій за результатами державних фінансових аудитів, оскільки у 2016 році цей показник апарату Північного офісу склав лише близько 260 тис. грн.
Також, на засіданні обговорили актуальні питання виконавчої дисципліни, роботи з персоналом, розгляду звернень громадян, взаємодії з правоохоронними органами та прийняли відповідні рішення.

Прес-служба Північного офісу Держаудитслужби


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/215643.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua