Українська енергетична біржа стала організатором торгів майном ліквідованих банків

17 фев, 07:41

15 лютого 2017 року стали відомі результати конкурсного відбору електронних майданчиків до системи Прозорро.Продажі. Розробка та запровадження системи Прозорро.Продажі стало відповіддю на постійні корупційні скандали, що оточували реалізації майна збанкрутілих банків протягом 2015-2016 років.
Електронна торгова система Української енергетичної біржі пройшла всі 4 етапи тестування та відповідає найвищим вимогам системи Прозорро. Під час тестування використовуються як автоматичні машинні тести, так і тестування системними адміністраторами, які перевірять електронні системи торгів усіх майданчиків та мають певні алгоритми тестування, які не розголошуються. Таким чином досягається найвищий рівень захищеності системи електронних торгів.
"Реалізація активів неплатоспроможних банків є вкрай важливим питанням для нашої держави, а тому ми ретельно готувалися до конкурсного відбору, аби забезпечити найвищий рівень прозорості та ефективності таких торгів. Результатом ми задоволені, але зараз починається найважливіший для нас етап – боротьба за клієнтів і ми зосередимо максимум зусиль аби забезпечити наших поточних та потенційних клієнтів найкращим сервісом, послугами та найзручнішими інструментами для торгівлі. Ми запрошуємо всіх клієнтів ліквідованих банків прийняти учать у торгах на Українській енергетичній біржі ", - прокоментував генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб реалізує майно ліквідованих банків серед яких є заставне майно: нерухомість, автомобілі та інші об’єкти застави. Одним з особливих видів майна, що виставляється на реалізацію є права вимоги, що представляють собою кредитні зобов’язання. Рішенням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, скасовано попереднє рішення про можливість купівлі прав вимог тільки для фінансових компаній, окрім кредитних спілок. Тепер, права вимоги можуть купувати фізичні особи напряму, що значно спрощує можливості для покупців.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/215880.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua