Підприємствами ДПІ у Центральному районі м.Дніпра у січні сплачено понад 1,6мільйон гривень податку на прибуток

23 фев, 08:48

Платники податку на прибуток, які перебувають на обліку в ДПІ у Центральному районі м.Дніпра, упродовж січня поточного  року сплатили до зведеного бюджету 1,6  млн. грн., у тому числі до державного бюджету – 1,4  млн. гривень. У порівнянні з торішніми показниками надходження зросли на 0,4 млн. гривень, або на 33 відсотки.
Фахівці ДПІ у Центральному районі м.Дніпра нагадують про внесення змін в оподаткування податку на прибуток підприємств, які набрали чинності з 1 січня 2017 року, а саме:
Для неприбуткових організацій, які не є платниками податку на прибуток підприємств, встановлено річний податковий період щодо подання звітності у пп.133.4.7 п.133.4 ст. 133 Податкового Кодексу України.
Ставка податку на прибуток підприємств залишилась без змін – 18 %.
З нового року втратила чинність норма, встановлена пп. 137.6 ст. 137 ПКУ, відповідно до якої зменшувався податок на прибуток підприємств на суму нарахованого податку на нерухоме майно в частині нежитлової нерухомості.
При розрахунку податку на прибуток за 2016 рік підприємства зможуть віднести до витрат нарахований податок на нерухоме майно в частині нежитлової нерухомості та зменшити податок на прибуток на його суму згідно з п. 45 підрозділу 4 розділу ХХ ПКУ.
Починаючи з 2017 року нематеріальні активи визначаються відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 8.
З 2017 року оновлено норму пп. 138.3.2 п. 138. 3 ст. 138 Податкового кодексу України. Ії доповнено терміном «невиробничі нематеріальні активи» (нематеріальні активи, не призначені для використання в господарській діяльності платника податку).
Відбулися зміни в порядку нарахування амортизації основних засобів та нематеріальних активів.
На 2017 – 2021 роки вводиться нульова ставка податку на прибуток для платників податку, у яких річний дохід не перевищує 3 млн. грн. та розмір заробітної плати кожного з працівників є не нижчим за дві мінімальні зарплати. Існують також інші обмеження щодо застосування цієї пільги.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216060.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua