Можливе переведення коштів Держмитслужби до Держказначейства не вплине на ліквідність банку «Аваль», — глава банку

03 ноя, 14:15

Можливе рішення уряду про переведення коштів Державної митної служби України на обслуговування до Держказачейства не вплине на ліквідність банку «Аваль». Про це повідомила прес-служба банку з посиланням на голову правління банку «Аваль» Володимира Лавренчука.

Як відзначив В.Лавренчук, на сьогодні кошти Державної митної служби України на рахунках у банку «Аваль» не перевищують 4 проц. загальної ресурсної бази банку, що станом на 1 листопада п.р. становила 14,146 млн. грн.
При цьому, сума високоліквідних активів банку перевищує суму коштів на рахунках Держмитслужби у 5 разів та досягає 2,5 млрд. грн., що у разі необхідності забезпечить миттєве переведення цих коштів до Держказначейства.
Таким чином, як підкреслив В.Лавренчук, розуміючи незаперечне право держави розпоряджатися своїми коштами, банк «Аваль» технічно готовий передати кошти Держмитслужби, і це не вплине ні на якість обслуговування клієнтів, ні на рівень ліквідності банку.
Водночас, як повідомив В.Лавренчук, Державна митна служба України та банк «Аваль» є стратегічними партнерами вже близько 10 років. До того ж, за його словами, завдяки входженню банку «Аваль» до складу міжнародної банківської групи Райффайзен Інтернешнл у жовтні п.р. по всій системі «Авалю» вже найближчим часом розпочнеться впровадження новітніх західних технологій і стандартів банківського обслуговування, зокрема у частині швидкості виконання операцій та використання найсучасніших фінансових інструментів.
«Від цих процесів виграють, перш за все, наші клієнти, у т.ч. ті, хто потребує комплексного та якнайшвидшого розрахунково-касового обслуговування, зокрема низка державних підприємств та організацій, серед яких — Державна митна служба України», — наголосив В.Лавренчук.

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/2161.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua