Деякі питання сплати земельного податку

01 мар, 09:05

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра нагадує, що відповідно до пп. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України  (далі – Кодекс) плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.
Згідно з  п. 269.1 ст. 269 Кодексу платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі.
Статтею 270 Кодексу встановлено, що об’єктами оподаткування земельним податком є земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності.
Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельної ділянки.
Пунктом 288.1 ст. 288 Кодексу передбачено, що підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку  є договір оренди такої земельної ділянки.
Орендар земельної ділянки зобов’язаний приступати до використання земельної ділянки у строки, встановлені договором оренди землі, зареєстрованим у встановленому законом порядку.
Слід пам’ятати, що Земельний кодекс України містить заборону щодо використання земельної ділянки до встановлення її меж у натурі (на місцевості), одержання документа, що посвідчує право на неї, та державної реєстрації. Використання землі без правовстановлюючих документів загрожує також і кримінальною відповідальністю.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216233.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua