Про законодавчі нововведення для неприбуткових організацій

01 мар, 09:09

ДПІ у Центральному районім.Дніпра інформує про новації для неприбуткових організацій, які набрали чинності з 1 січня 2017 року.
А саме: для неприбуткових організацій встановлено річний податковий звітний період: звіт подається протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, у поточному році кінцевий термін звітування - 1 березня 2017 року.
Відповідно до положень Податкового кодексу України неприбуткові підприємства, установи та організації в обов’язковому порядку разом із Звітом про використання доходів (прибутків) подають річну фінансову звітність, яка є додатком до Звіту та його невід’ємною частиною (п.46.2 ПКУ).
Звертаємо увагу, що податкова декларація неприбуткової установи доповнена новими обов’язковими реквізитами: дата та номер рішення про включення неприбуткової організації до Реєстру неприбуткових установ та організацій і ознаку її неприбутковості (п. 48.4 ПКУ) .
Нагадуємо, що форма Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації затверджена наказом Мінфіну України від 17.06.2016 р. №553.
Варто звернути увагу, що нововведеннями уточнено порядок переходу на загальну систему оподаткування у разі втрати неприбуткового статусу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216239.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua