НКЦПФР розпочала процес приєднання до Міжнародної організації пенсійних наглядових органів

02 мар, 08:53

В рамках розбудови накопичувальної пенсійної системи і підготовки до розширення повноважень НКЦПФР по нагляду за пенсійними фондами Комісія подала заявку на вступ до IOPS (Міжнародної організації пенсійних наглядових органів).
 
Заявка українського регулятора буде розглянута Виконавчим комітетом IOPS, який збереться у червні поточного року.
 
Членство в IOPS є важливим для регуляторів, що наглядають за пенсійними фондами. Участь в IOPS дозволить запровадити в Україні глобальні стандарти на ринку приватного пенсійного забезпечення, отримати інформацію про кращі практики, тощо.
 
«У зв‘язку з майбутнім розширення повноважень Комісії по нагляду за пенсійними фондами для нас буде вкрай важливою участь в IOPS, яка об‘єднує переважну більшість активів пенсійних фондів в світі. Це відкриє нам доступ до необхідної інформації для розбудови другого рівня пенсійної системи», - прокоментував плани регулятора Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.
 
Наразі Україна активно рухається в напрямку імплементації світових стандартів у фінансовому сектору. Стандарти IOPS, за яким працюють у всьому світі, дозволять підвищити якість нагляду за пенсійною системою та ефективно попереджувати ризики.
 
International Organisation of Pension Supervisors (ІОPS) http://www.iopsweb.org/ створена в липні 2004 року за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСD) і Міжнародної мережі органів з регулювання і нагляду у сфері пенсійного забезпечення (INPRS). Наразі IOPS налічує 83 членів і країн-спостерігачів, які представляють 72 країни світу. Організація тісно співпрацює з ОЕСD, Світовим банком, Міжнародною асоціацією соціального забезпечення (ISSA), Міжнародною асоціацією страхових наглядів (IAIS), Міжнародним валютним фондом, тощо.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216285.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua