В Українському інституті підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси встановили порушення

03 мар, 08:53

Під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Українського інституту підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси за період з 01.01.2014 по 01.10 2016 фахівці апарату Північного офісу Держаудитслужби виявили втрати на понад 253 тис. грн.
Так, ректору державної установи та його заступникам необґрунтовано (без рішення органу вищого рівня – Державного комітету телебачення та радіомовлення України) призначали та виплачували матеріальну допомогу, надбавки та премії. Через це збитки державного бюджету склали майже
135 тис. грн.
В порушення процедури виконання бюджету, у січні – березні 2014 року Інститут спрямував понад 45 тис. грн коштів спеціального фонду на погашення не бюджетних зобов’язань з оплати теплової енергії за грудень 2013 року.
Також, понад 20 тис. грн коштів спеціального фонду Інститут безпідставно витратив на виплату матеріальної допомоги працівникам за 2014 рік, за відсутності в бухгалтерському обліку та звітності кредиторської заборгованості з оплати праці та бюджетних призначень на вказані цілі.
Окрім того, Інститут надавав послуги з організації курсів «Школа сучасного фотомистецтва», не передбачені Переліком платних послуг, які можуть надсилатися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності і не перераховував до державного бюджету належної частки доходів. Через це збитки державного бюджету склали понад 43 тис. грн.
Серед іншого, в Інституті зайво витрачали кошти на виплату заробітної плати сумісникові за час перебування на лікарняному та у відрядженні за основним місцем роботи; встановлювали доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників; коштом спеціального фонду оплачували оренду нерухомого майна та безпідставно списували майно, а також не забезпечували відшкодовування слухачами школи сучасного фотомистецтва вартості отриманих сертифікатів.
Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Північного офісу Держаудитслужби


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216314.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua