Зарплата в «конвертах» – порушення трудового законодавства

03 мар, 12:42

Питання легалізації заробітної плати та підвищення її рівня були і залишаються найважливішими напрямами роботи фіскальної служби, адже працюючи легально працівники отримують не тільки заробітну плату, а й соціальні гарантії, - наголошують фахівці ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві.
Як свідчить практика, багато роботодавців малого та середнього бізнесу  не укладають трудові договори з найманими працівниками з метою мінімізації витрат та отримання максимального прибутку.
Держава зробила крок на зустріч бізнесу, знизивши ставку нарахування єдиного соціального внеску майже вдвічі – до 22 відс., з 01.01.2017 року встановила мінімальну заробітну плату на рівні 3 200 гривень. Тож нині головне завдання – вивести заробітну плату «з тіні», адже це негативне явище сприяє ухиленню від сплати податків та зборів до бюджетів країни.
Звертаємо увагу на те, що з 01.01.2017 року посилено відповідальність юридичних осіб та ФОП за не допуск державних інспекторів до проведення перевірки та запроваджено нові штрафи.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві наголошує, що кожен працюючий громадянин має стати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин, інакше це сприятиме розвиткові тіньових схем ухилення від сплати роботодавцями податків, і в результаті – відсутності  стабільних надходжень до бюджету.
В Центрі обслуговування платників ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві за адресою: вул. Кошиця, 3, є скринька «Мої трудові права порушуються», до якої  наймані працівники можуть надати повідомлення про порушення трудового законодавства роботодавцями.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216346.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua