З 1 березня 2017 року оновлено методику нормативної грошової оцінки земель сільгосппризначення

06 мар, 13:08

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра  звертає увагу, що Урядом запроваджено новий методичний підхід до проведення нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення - як сільськогосподарських угідь (ріллі, багаторічних насадженнь, сіножать, пасовищ, перелог), так і несільськогосподарських угідь на землях сільськогосподарського призначення).
Інформаційною базою для нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, у тому числі земель під господарськими будівлями і дворами, є відомості Державного земельного кадастру та документація із землеустрою.
Нормативна грошова оцінка земель сільськогосподарського призначення визначається відповідно до нормативу капіталізованого рентного доходу на землях сільськогосподарського призначення природно-сільськогосподарських районів Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя згідно з додатком та показників бонітування ґрунтів шляхом складання шкал нормативної грошової оцінки агровиробничих груп ґрунтів природно-сільськогосподарських районів (для сільськогосподарських угідь).
За результатами проведення нормативної грошової оцінки окремої земельної ділянки сільськогосподарського призначення територіальний орган Держгеокадастру через центр надання адміністративних послуг за місцезнаходженням земельної ділянки видаватиме витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земель у строк, що не перевищує трьох робочих днів з дати надходження відповідної заяви.
Слід зазначити, що попередню нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення було проведено в Україні лише один раз (станом на 01.07.1995).
Методика, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.1995  № 213, застосовуватиметься лише при проведенні нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.
Постанова Кабінету Міністрів України від 16.11.2016 № 831


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216403.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua