З 1 березня 2017 року внесено зміни до порядків заповнення податкової накладної та податкової звітності з ПДВ

10 мар, 11:16

З 01 березня 2017 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 23.02.2017 року № 276 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (далі – Наказ № 276), яким, зокрема, викладено в новій редакції:
форму податкової накладної, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 року  № 1307 (далі – Наказ № 1307);
форми податкової декларації з податку на додану вартість; уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок; розрахунку податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 року № 21 (далі – Наказ № 21).
Також внесено зміни до порядків заповнення податкової накладної та податкової звітності з ПДВ, затверджених наказами № 1307 та № 21 відповідно.
Основні нововведення полягають у наступному:
У формі податкової накладної:
розділ Б доповнено графами 3.2 «Ознака імпортованого товару» та 3.3. «Послуги згідно з ДКПП».
У разі постачання товару заповнюється графа 3.1, в якій зазначається код товару згідно з УКТ ЗЕД.
Державна фіскальна служба визначає умовні коди товарів, що відсутні в УКТ ЗЕД, та забезпечує їх оприлюднення на власному офіційному веб-порталі для використання платниками податку при складанні податкових накладних відповідно до статті 201 Податкового кодексу України.
У разі постачання послуги заповнюється графа 3.3, в якій зазначається код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг.
У разі постачання товару, ввезеного на митну територію України, у графі 3.2 проставляється позначка «Х». Графа 3.2 заповнюється на всіх етапах постачання товару;
розділ Б доповнено графою 11 «Код виду діяльності сільськогосподарського товаровиробника».
Графа 11 заповнюється виключно платниками податку на додану вартість – сільськогосподарськими товаровиробниками у разі здійснення ними операцій з постачання власновироблених товарів, отриманих за результатами видів діяльності, визначених пунктом 16 прим. 1.3 статті 16 прим. 1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».
У другій частині порядкового номеру податкової накладної (після знака дробу) проставляється код, зокрема який передбачає здійснення операцій за видами діяльності, визначеними в пункті 161.3 статті 161 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».
У порядку заповнення податкової накладної:
передбачено, що платники ПДВ, включені до реєстру отримувачів бюджетної дотації, у разі здійснення операцій з постачання власновироблених товарів, отриманих за результатами видів діяльності, визначених пунктом 161.3 статті 161 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», складають окремі податкові накладні та зазначають у другій частині порядкового номера такої податкової накладної код «2».
Виключено норму щодо зазначення у зведених податкових накладних індивідуального податкового номеру «400000000000».
З оновленими наказами № 1307 та № 21 Ви можете ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).
Додатково повідомляємо, що  Наказ № 276 опублікований 28.02.2017 року в газеті «Урядовий кур’єр» № 39.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216529.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua