Майже 1,6 млн. грн. податку на нерухоме майно сплатили з початку року платники ДПІ у Центральному м. Дніпра

13 мар, 12:55

Протягом січня - лютого 2017 року надходження від оподаткування об’єктів нерухомого майна, відмінного від земельної  ділянки,  сплачені  юридичними особами Центрального району м.Дніпра склали близько  1 585,6 тис.грн., що на 950,9 тис.грн. більше, ніж за відповідний період минулого рок. Про це повідомила заступник начальника  ДПІ  - начальник управління податків і зборів з юридичних осіб Конашенко Тетяна Вікторівна
Як пояснює заступник начальника ДПІ,  відповідно до п.п. 266.2.1 п. 266.2 ст.266 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка. Платниками цього податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.  Щодо юридичних осіб, то на відміну від фізичних, - підприємства самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 Податкового кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
Тетяна Вікторівна  уточнила, що граничний термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  для юридичних осіб  –  29 числа місяця, що наступає за звітним кварталом. Нормами Податкового кодексу не передбачено перенесення термінів сплати податків і зборів, якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день. Тому, якщо останній день сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, припадає на вихідний або святковий день, то його потрібно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216587.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua