НКЦПФР ВВАЖАЄ УПЕРЕДЖЕНОЮ КРИТИКУ РПР ЗАКОНОПРОЕКТУ ЩОДО РЕГУЛЬОВАНИХ РИНКІВ І ДЕРИВАТИВІВ

14 мар, 13:56

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) вбачає упередженість в критиці Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регульованих ринків та деривативів)» з боку експертів об‘єднання РПР (Реанімаційний Пакет Реформ).
 
Необ‘єктивність організованого РПР заходу з обговорення законопроекту була очевидною вже з теми круглого столу «Фондовий ринок в Україні: як не допустити деградації?». Виступи залучених спікерів не передбачали будь-якої ефективної дискусії. Представник Комісії взяв участь у круглому столі, намагався роз‘яснити питання, які були поставлені іншими спікерами, але його думка очевидно не цікавила організаторів заходу.
 
В майбутньому Комісія буде утримуватися від участі в роботі таких дискусійних майданчиків, які створюються лише для дискредитації і приниження системної роботи над змінами законодавства.
 
Нагадаємо, що законопроект щодо регульованих ринків і деривативів привносить системні зміни в чинне законодавство України, які стимулюватимуть розвиток національних ринків капіталу.
 
20 листопада 2015 року законопроект було подано до Верховної Ради. У грудні того ж року Комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував прийняти його в першому читанні за основу з подальшим доопрацюванням. 31 березня 2016 року парламент підтримав законопроект у першому читанні. Впродовж минулого року відбувалось активне обговорення законопроекту на базі різних дискусійних майданчиків. За результатами ґрунтовних дискусій законопроект був доопрацьований до другого читання і 18 жовтня 2016 року профільний комітет рекомендував прийняти його у другому читанні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216654.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua