У комунальному підприємстві «Плесо» встановили втрат на понад півтора мільйони гривень

16 мар, 08:43

Під час ревізії Комунального підприємства Київської міської державної адміністрації по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плесо» за період з 01.01.2013 по 01.10 2016 фахівці апарату Північного офісу Держаудитслужби встановили порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, майже на 1,6 млн грн.
Зокрема, посадові особи КП «Плесо» своєчасно не вживали заходів щодо стягнення заборгованості і допустили втрату боржника в зобов’язанні, через що збитки підприємства склали понад 815 тис. грн.
Ще майже 379 тис. грн збитків було нанесено місцевому бюджету через несвоєчасне проведення КП «Плесо» претензійно-позовної роботи щодо повернення двома підрядними організаціями коштів, яким було оплачено фактично не виконані проектно-вишукувальні роботи з облаштування системи каналізації та водозниження на ділянці водопроводу на о. Труханів і роботи з монтажу обладнання під час капітального ремонту фільтраційних касет на очисних спорудах «Біличі».
В порушення чинного законодавства, бухгалтерська служба підприємства зайво включила майже 129 тис. грн виплаченої працівникам матеріальної допомоги (вихідної, одноразової) до обсягів збору на обов’язкове державне пенсійне страхування на фонд оплати праці.
Крім того, в КП «Плесо» з порушеннями нараховували й виплачували заробітну плату, матеріальну допомогу, премії, надбавки та доплати окремим працівникам та сплачували обов’язкові внески до фондів, що призвело до збитків на більш як 42 тис. грн; зайво витратили майже 40 тис. грн на благодійну допомогу, не передбачену фінансовими планами; зайво відшкодовували витрати на оплату добових та житла працівникам, які перебували у відрядженні.
Окрім того, в комунальному підприємстві допустили завищення обсягів та вартості виконаних підрядними організаціями робіт з благоустрою на водних об’єктах в Оболонському, Подільському та Печерському районах столиці на загальну суму понад 56 тис. грн, нестачу необоротних активів; безпідставне списання майна та паливно-мастильних матеріалів, покриття коштом підприємства витрат сторонньої організації за спожиту електроенергію та утримання технологічних електричних мереж.
Серед іншого, під час ревізії було встановлено, що комітет з конкурсних торгів КП «Плесо» провів закупівлі товарів, робіт, послуг без застосування процедур державних закупівель на загальну суму майже 5,8 млн грн.
Матеріали ревізії передано до Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області.

Прес-служба Північного офісу Держаудитслужби


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216696.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua