Внесено зміни до порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету до місцевих бюджетів на надання пільг, субсидій та компенсацій

20 мар, 12:51

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра повідомляє, що 14.03.2017 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України (далі – КМУ) від 10.03.2017 №128 (далі – Постанова №128), якою внесено зміни до Порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій (далі – Порядок), затвердженого постановою КМУ від 11.01.2005 №20.
Постанова №128 опублікована у газеті «Урядовий кур’єр» від 14.03.2017 №48.
Як повідомлено на веб-порталі органів виконавчої влади України «Урядовий портал» КМУ внесено зміни до зазначеного Порядку для забезпечення належного фінансування видатків державного бюджету на оплату пільг і житлових субсидій населенню.
Документом передбачено, що додатковим джерелом фінансування таких видатків визначається податок на додану вартість (далі – ПДВ), що сплачується Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» при розмитненні природного газу. З 1 січня 2017 року з Податкового кодексу України виключено положення щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій із ввезення НАК «Нафтогаз України» на митну територію України природного газу.
Суми ПДВ відносяться до податкового кредиту з ПДВ за податковий (звітний) місяць, в якому відбулось розмитнення природного газу та сплата податку. В результаті у податковій декларації з ПДВ за такий податковий (звітний) місяць зменшується належна НАК «Нафтогаз України» до сплати до державного бюджету сума податкових зобов’язань з ПДВ, яка є одним із джерел перерахування субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/216803.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua