В аеропорту «Київ» (Жуляни) на «зеленому коридорі» столичні митники зупинили громадянина Грузії з кількома тисячами саджанців горіху

31 мар, 08:51

Співробітниками Київської міської митниці ДФС упереджено спробу незаконного ввезення в Україну саджанців фундука. В багажі грузина митники виявили аж 2300 шт саджанців цього горіху загальною вагою 111 кг.
Подія сталася під час здійснення митного контролю багажу пасажирів, що прибули в Україну авіарейсом з Тбілісі.
Пасажир, якому належали саджанці, обрав для проходження митного контролю спрощену систему «зелений коридор», яка не передбачає наявності товарів заборонених чи то обмежених для  переміщення через митний кордон України. Однак за допомогою рентген-обладнання митники виявили, що сумки громадянина вщент наповнені саджанцями рослин.
З огляду на те, що переміщення саджанців живих рослин в будь-яких кількостях заборонено громадянам, Київською міською митницею ДФС складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України.
Саджанці вилучено та передано до спеціалізованого підприємства для зберігання в особливих умовах. Справу буде передано до суду.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/217149.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua