До уваги керівників неприбуткових організацій! У разі відсутності показників, що підлягають декларуванню, податкова звітність не подається

14 апр, 14:55

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра звертає увагу , що згідно з абзацом першим п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу платник податків зобов’язаний за кожний встановлений Податковим кодексом звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог Податкового кодексу подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Цей абзац застосовується до всіх платників податків, в тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.
Неприбуткові установи та організації, визначені п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу, мають право не подавати до контролюючих органів звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та фінансову звітність у разі відсутності об’єктів оподаткування або показників, які підлягають декларуванню відповідно до вимог Податкового кодексу, у тому числі у фінансовій звітності, оскільки вона подається як додаток до податкової декларації з податку на прибуток (звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації) та є її невід’ємною частиною.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/217548.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua