Податковий розрахунок за формою № 1ДФ: в запитаннях (ДПІ у Центральному рйоні м.Дніпра)

21 апр, 12:48

1. Чи потрібно подавати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ, якщо на підприємстві немає найманих працівників і протягом звітного кварталу доходи фізособам не нараховувалися і не виплачувалися?
Податкові агенти подають розрахунок № 1ДФ у випадку якщо у звітному кварталі вони нараховували та/або виплачували доходи фізичним особам, у тому числі й фізособам-підприємцям, та/або нараховували і сплачували до бюджету ПДФО і ВЗ з таких доходів. Якщо таких операцій протягом звітного кварталу не було, то Податковий розрахунок за формою № 1ДФ за цей квартал не подають (п.п. «б» п. 176.2 ПКУ).
 2. У якому порядку подають Податковий розрахунок за формою № 1ДФ підприємства, які мають філії?
Уповноважені відокремлені підрозділи самостійно формують і подають за себе Податковий розрахунок за формою № 1ДФ. У його реквізитах вони наводять свої дані. Головне підприємство у своїй формі № 1ДФ інформацію за таким підрозділом не відображає.
А от за неуповноважений відокремлений підрозділ форму № 1ДФ у вигляді окремої порції з даними його працівників подає головне підприємство до податкового органу за своїм місцезнаходженням. Копію цієї форми підприємство надсилає до податкового органу за місцезнаходженням такого підрозділу (абзац другий п.п. «б» п. 176.2 ПКУ).
 3. Підприємство змінило місце реєстрації на іншийадміністративний район. Куди подавати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ?
При зміні місцезнаходження підприємство продовжує сплачувати ПДФО і подавати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ за старим місцезнаходженням до закінчення поточного бюджетного року.
 4. Де у формі № 1ДФ зазначати кількість працівників-сумісників? З якою ознакою доходу відображати нараховану ним зарплату?
З особами, які працюють за сумісництвом, роботодавці укладають трудові договори. А отже, такі працівники мають бути враховані при заповненні реквізиту «дотабличної» частини форми № 1ДФ «Працювало за трудовими договорами (контрактами)».
При цьому працівників, які в цього роботодавця працюють одночасно і за основним місцем роботи, і за сумісництвом (тобто внутрішні сумісники), на наш погляд, потрібно враховувати як одну особу.
Заробітну плату, нараховану сумісникам, відображайте в загальному порядку — з ознакою доходу «101».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/217696.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua