За I квартал екологічний податок та рентна плата сплачується за новими ставками

28 апр, 14:12

Фахівці ДПІ у Центральному районі м.Дніпра  нагадують, Законом №1791-VІІІ внесені зміни та викладені у нових розмірах ставки рентних платежів та екологічного податку. Збільшені ставки застосовуються при обчисленні податкових зобов’язань, що виникли з 1 січня 2017 року.
Граничними термінами подання декларації та сплати податкових зобов’язань за І квартал 2017 року (для квартального звітного періоду) є 10 травня та 19 травня поточного року відповідно.
Слід знати, Наказом Мінфіну від 07.11.2016 р. № 927 затверджено у новій редакції форму декларації з рентної плати.
За новою формою платники рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України вперше звітували за січень 2017 року, інші платники рентної плати - починаючи з І кварталу 2017 року.
У фіскальній службі наголошують, Декларація  екологічного податку затверджена Наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. №715. Та підкреслюють, невід’ємною частиною декларації є додатки (розрахунки). Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов’язання за відповідним видом об’єкта оподаткування - викиди в атмосферне повітря, скиди у водні об’єкти та інші.
При цьому для кожного стаціонарного джерела забруднення, об’єкта за місцем здійснення скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти, а також кожного місця чи об’єкта для розміщення відходів складається окремий розрахунок (додаток).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/217915.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua