Що необхідно знати про сплату податку на нерухомість у 2017 році

19 май, 15:24

Податок на нерухомість сплачується з житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі з її часток.
 Об’єкти житлової нерухомості – це будівлі, віднесені відповідно до законодавства до житлового фонду, дачні та садові будинки. Об’єкти нежитлової нерухомості – будівлі, приміщення, що не віднесені до житлового фонду, зокрема, промислові будівлі, склади, ресторани, магазини, гаражі та інше.
Ставки та пільги з податку на нерухоме майно встановлюються за рішенням місцевих рад: сільських, селищних, міських та рад об’єднаних територіальних громад. Ставка податку не може перевищувати три відсотки розміру мінімальної заробітної плати у 2016 році (1378 грн.*3%=41,34 грн.).
Додатково оподатковуються об’єкти житлової нерухомості площа яких понад 300 кв. м для квартир і 500 кв. м для житлових будинків за ставкою 25000грн. за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частки).
Оподатковується загальна площа об’єктів житлової і нежитлової нерухомості, у тому числі його частин.
Пільги для квартир незалежно від їх кількості – 60 кв. метрів; для житлових будинків – 120 кв. метрів; для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (квартир, будинків, тощо), – 180 кв. метрів. Пільги залежать від рішень, встановлених місцевими радами на кожній окремій категорії, де заходиться нерухомість, тобто вони можуть бути різними.
Рішення і пільги зі сплати податку розміщуються на сайтах місцевих рад. Якщо Ви є власником нерухомості, загальна площа якої перевищує пільгову, Вам необхідно отримати податкове повідомлення-рішення про сплату податку, яке надсилається органом ДФС до 1 липня.
Ви можете звернутися до органу ДФС для звірки даних щодо:
об’єктів житлової або нежитлової нерухомості, втому числі їх часток, що перебувають у Вашій власності;
розміру загальної площі об’єктів нерухомості, права на користування пільгами;
розміру ставки податку;
нарахованої суми податку.
У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та вашими даними, підтвердженими на підставі оригіналів відповідних документів, проводиться перерахунок, після чого надсилається нове податкове повідомлення-рішення.
Податок сплачується з місця розташування об’єкта нерухомості протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (наприклад, якщо вручено 30 червня – не пізніше 29 серпня 2017 року).

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/218259.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua