Працівники Дніпропетровської митниці запобігли незаконному вивезенню з України стародавньої книги

09 июн, 13:24

05 червня 2017 року співробітниками Дніпропетровської митниці ДФС, під час здійснення митного контролю пасажирів та багажу рейсу №791 «Дніпро - Тель-Авів» у багажі одного з пасажирів (громадянин Ізраїлю) виявлено книгу «Слово о полку Игореве» видання 1934 року, тираж 3300 екземплярів. Для руху обрав «зелений коридор», чим заявив про відсутність у нього будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено обмеження.
Отже, зазначеним громадянином було порушено вимоги статті 366 Митного кодексу України у частині обмеження переміщення друкованих творів виданням до 1945 року, що потребує дозволу на вивезення за межі митної території України, відповідно до наказу Міністерства культури і мистецтв України №258 від 22.04.2002 р.
За ознаками порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України, складено протокол про порушення митних правил. Предмет порушення митних правил тимчасово вилучено.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/218845.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua