В Україні суттєво зросла роль небанківського фінансування – Проект USAID

12 июн, 20:49

 

 Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» презентував результати свого дослідження щодо обізнаності та сприйняття небанківських фінансових установ українськими споживачами. Основну увагу було приділено уявленням споживачів про кредитні спілки, лізингові компанії, ломбарди та фінансові компанії, які конкурують з банками у наданні кредитів.

Результати дослідження базуються на проведенні 10 фокус-груп у чотирьох регіонах України: Києві, Харкові, Львові та Одесі. Респонденти представляли усі прошарки українського суспільства за віком, зайнятістю, соціальною приналежністю та статтю.

 

Основні результати дослідження:

 

 

«Проведене дослідження у фокус-групах продемонструвало, що попит на послуги небанківських фінансових установ серед населення та малого бізнесу зростає, скоріше за все, з огляду на банківську кризу та важкі умови кредитування. У той же час респонденти часто плутались у питаннях, які стосувались послуг та характеристик таких фінансових компаній, тому розвиток цього ринку потребує проведення інформаційно-просвітницької роботи серед споживачів», – прокоментував результати дослідження Роберт Бонд, керівник Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/218913.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua