Уряд схвалив розпорядження щодо врегулювання використання коштів для завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2)

16 июн, 08:42

13 червня Уряд розглянув та схвалив проект розпорядження про внесення змін  до Угоди про грант № 006 між Європейським банком реконструкції та розвитку і Кабінетом Міністрів України. За словами Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака,  документ врегульовує використання  коштів у рамках міжнародної технічної допомоги «Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС», який фінансується міжнародною спільнотою з Рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

 «Йдеться про кошти, спрямовані на завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2), яке  забезпечуватиме довготривале безпечне зберігання (протягом 100 років) відпрацьованого ядерного палива, що зараз зберігається на Чорнобильській АЕС», - розповів Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

 Проект розпорядження було погоджено без зауважень Мінфіном, Мінекономрозвитку. Пропозицію Мін’юсту та МЗС враховано.

Довідково: Об'єкт СВЯП-2 призначений для прийому, підготовки до зберігання і безпосередньо зберігання відпрацьованих тепловиділяючих збірок (ВТВЗ) і відпрацьованих додаткових поглиначів (ВДП), які накопичено на Чорнобильській АЕС. 12 листопада 1996 між Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР), Урядом України і Чорнобильською АЕС підписано "Угоду про безвідплатну позику" №006. Мета даної угоди - фінансування будівництва об'єктів, призначених для виводу з експлуатації Чорнобильської АЕС, у тому числі і сховища для відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/219033.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua