Реєстр отримувачів бюджетної дотації: показники для заповнення заяви

16 июн, 14:57

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра  повідомляє, що з метою розрахунку питомої ваги сільськогосподарських товарів до складу основної діяльності сільськогосподарського товаровиробника не включаються оподатковувані операції з постачання основних засобів, що перебували у складі його основних засобів не менше 12 послідовних звітних періодів сукупно, якщо такі операції не були постійними і не становили окремої підприємницької діяльності (підпункт «б» пункту 16 прим.1.1 статті 16 прим.1 Закону України від 24 червня 2004 року №1877-ІV «Про державну підтримку сільського господарства України» (даті – Закон №1877).
Сільськогосподарський товаровиробник для внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації подає до контролюючого органу за місцем свого обліку як платника податку на додану вартість заяву.
Форму заяви про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації (форма №1-РОБД, далі – Заява) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.02.2017 №275.
Вартість товарів, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів, підлягає відображенню у розділі 6 Заяви.
Для внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації питома вага вартості сільськогосподарських товарів має становити не менше 75 відсотків вартості всіх товарів, поставлених ним протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно. Для новоутвореного сільськогосподарського товаровиробника, зареєстрованого як суб’єкт господарювання, який провадить господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, питома вага сільськогосподарських товарів розраховується за результатами кожного окремого звітного періоду.
У графах 4 та 5 розділу 6 зазначаються операції з постачання сільськогосподарської продукції (сільськогосподарських товарів), визначеної пунктом 2.15 статті 2 Закону №1877.
З метою розрахунку питомої ваги сільськогосподарських товарів до складу основної діяльності сільськогосподарського товаровиробника (графи 6 та 7 розділу 6) не включаються оподатковувані операції з постачання основних засобів, що перебували у складі його основних засобів не менше 12 послідовних звітних періодів сукупно, якщо такі операції не були постійними і не становили окремої підприємницької діяльності.
Отже, у графі 3 розділу 6 Заяви зазначається загальний обсяг операцій з постачання товарів, здійснених сільськогосподарським товаровиробником протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно, у графі 4 – обсяг постачання сільськогосподарської продукції (товарів), визначеної у пункті 2.15 статті 2 розділу 1 Закону, у графі 5 – питома вага (у відсотках) вартості поставленої сільськогосподарської продукції (товарів) у вартості всіх поставлених товарів.
У графі 6 розділу 6 Заяви зазначається обсяг операцій з постачання основних засобів, що перебували у складі основних засобів сільськогосподарського товаровиробника не менше 12 послідовних звітних періодів сукупно, у графі 7 – питома вага (у відсотках) вартості таких основних засобів у вартості всіх товарів, поставлених сільськогосподарським товаровиробником за цей період.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/219071.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua