Фінансовий комітет парламенту вчергове просить голів парламентських фракцій надати кандидатури до наглядових рад держбанків

21 июн, 08:42

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності у черговий раз звертається до голів депутатських фракцій внести Комітету кандидатури членів наглядових рад державних ПАТ «Ощадбанк» та АТ «Укрексімбанк».
Про це повідомив голова фінансового комітету парламенту Сергій Рибалка.
За його словами, ситуація у найбільших державних банках є найгіршою – рівень проблемних кредитів там сягає 70%, але парламент, фактично, відмовляється використовувати власні повноваження аби вплинути на ситуацію. «Шалені збитки державних банків влада покладає на народ України, а Верховна Рада навіть не хоче виконати власну конституційну контрольну функцію? Це сором. У черговий раз звертаємось до лідерів фракцій, аби вони подали власні кандидатури. Ми добре розуміємо, що без підтримки фракцій призначення людей у наглядові ради держбанків будуть затягувати, як це відбувалося із призначенням членів Ради Національного банку. Їм вигідно керувати під ковдрою? Вони так можуть докеруватися, що остаточно поховають усю банківську систему», - заявив Сергій Рибалка.
За його словами, повноваження членів наглядових рад, обраних за квотою Верховної Ради закінчилися ще 8 лютого 2012 року.
«Після очистки державних банків перед нами стоять завдання із підвищення їх ефективності та поступового перетворення на ефективні інститути розвитку», - сказав народний депутат.
 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/219170.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua