Олена Антіпова: У першому півріччі платники отримають 57,9 млрд. грн відшкодованого ПДВ

23 июн, 15:48

Майже 50% від загальної суми відшкодування податку на додану вартість у 2017 році повернуто платникам у квітні-травні. При цьому 97% ПДВ платникам відшкодовано за результатами камеральних перевірок. Про це повідомила в.о. директора Департаменту податків і зборів з юридичних осіб ДФС Олена Антіпова сьогодні, 22 червня, під час брифінгу.
За її словами, при заявлених до відшкодування у квітні-травні 19,8 млрд. грн. платникам повернуто 21 млрд. грн.. бюджетного відшкодування.
Загалом очікується, що з початку 2017 року платникам буде відшкодовано 57,9 млрд. грн.. ПДВ. Це на 60,4%, або на 28,1 млрд. грн. перевищить показник відповідного періоду минулого року.
«Всі етапи відшкодування платники можуть відслідковувати завдяки електронному реєстру, який введено з 1 квітня цього року. Він формується автоматично і жодного ручного втручання в його роботу немає і не може бути», – підкреслила Олена Антіпова.
Вона, зокрема, розповіла про автоматичний процес бюджетного відшкодування, який діє з квітня цього року. Так, платник, який хоче отримати відшкодування ПДВ, подає відповідну декларацію в електронному вигляді із заявою щодо повернення сум бюджетного відшкодування. Ця декларація протягом операційного дня надходить в реєстр заяв, який оновлюється щоденно.
Регіональні підрозділи та Офіс великих платників ДФС формують цей реєстр, а інформація передається до Міністерства фінансів для оприлюднення. На підставі даних Реєстру після набуття статусу узгодженої суми бюджетного відшкодування Казначейство перераховує таку суму з бюджетного рахунка на поточний банківський рахунок  платника протягом 5 операційних днів.
«У реєстрі зазначається дата надходження заявки, назва платника і весь подальший процес відшкодування. Платники можуть в он-лайн режимі проглянути яким чином проходить перевірка його декларації і яким чином проходить відшкодування цієї суми. На сьогодні майже 100% сум податку повертаються за результатами камеральних перевірок, тобто протягом 30 днів», – зазначила Олена Антіпова.
За наявності певних обставин, а це - від’ємне значення ПДВ, сформоване за період до 1.07.2015 року або від’ємне значення сформоване платниками спецрежиму – сільгоспвиробниками, проводиться документальна перевірка.
За її результатами у разі узгодження суми заявка направляється до Мінфіну, а отже і до Казначейства для проведення відшкодування сум ПДВ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/219266.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua