Легальна зарплата – добробут громадян

03 июл, 13:58

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує роботодавцям, що з початку року мінімальну заробітну плату в Україні встановлено на рівні 3200 гривень. При цьому, роботодавець має право встановити свій розмір оплати праці, але він не може бути нижче рівня, встановленого державою.
Крім того, мінімальна заробітна плата - показник необхідний для розрахунку мінімального рівня майже всіх соціальних гарантій  та застосовується для працівників незалежно від організаційно-правових форм підприємств.
Роботодавці, які сплачують заробітну плату «в конвертах», або використовують працю неоформлених працівників, тим самим ухиляються від сплати податків: податку на доходи фізичних осіб, військового збору, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Тим самим вони не тільки обкрадають державу, а і позбавляють соціальних гарантій своїх працівників. Працівники, які одержують гроші в «конвертах», стають заручниками самих себе, оскільки  від суми офіційної заробітної плати залежить майбутня пенсія громадян та соціальні виплати.
Нагадуємо, що в Центрі обслуговування платників ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві  є скринька «Мої трудові права порушуються», до якої  наймані працівники можуть надати повідомлення про порушення трудового законодавства роботодавцями.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/219483.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua