Випадки для коригування форм №1-ОПП та №5-ОПП

07 июл, 15:24

ДПІ у Центральному районі м. Дніпра  повідомляє, що відповідно до ст. 9 Закону України від 15 травня 2003 року №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон №755) в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) містяться дані, зокрема й про види діяльності юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, внесені на підставі відповідних заяв про державну реєстрацію, документів, що подаються для проведення інших реєстраційних дій.
Інформаційна взаємодія між ЄДР та інформаційними системами державних органів у випадках, визначених ст. 13 Закону №755, здійснюється інформаційно-телекомунікаційними засобами в електронній формі.
Технічний адміністратор ЄДР в день проведення реєстраційної дії забезпечує передачу до інформаційних систем центрального органу виконавчої влади, що реалізує єдину державну податкову політику та державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – відомостей про проведення такої реєстраційної дії (п. 2 ст. 13 Закону №755).
Реєстраційні заяви за ф. №1-ОПП та за ф. №5-ОПП затверджені наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів» (у редакції наказу Мінфіну від 22.04.2014 №462) (далі – Порядок).
Платники податків, відомості про яких не включаються до ЄДР, подають до контролюючого органу заяви за ф. №1-ОПП (додаток 5 до Порядку) або за ф. №5-ОПП (додаток 8 до Порядку), що містять інформацію про види діяльності в полях 6а та 4а «другорядні види діяльності» відповідно.
Чинним законодавством не передбачено обмежень щодо кількості видів діяльності, які має право використовувати у своїй діяльності суб’єкт господарювання.
Тобто, суб’єкт господарювання, відомості про якого не включаються до ЄДР, який планує здійснювати більше 5-ти другорядних видів діяльності, при заповненні полів 6а ф. №1-ОПП та полів 4а ф. №5-ОПП «другорядні види діяльності» може у зручний для себе спосіб збільшувати кількість рядків.
Щодо платників податків, відомості про яких включаються до ЄДР, то інформацію про види діяльності контролюючий орган отримує від державного реєстратора.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/219650.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua