Імпорт технічних та інших засобів реабілітації: оподаткування митними платежами

07 июл, 15:27

ДПІ у Центральному районі м. Дніпра  повідомляє, що при ввезенні на митну територію України у митному режимі імпорту технічних та інших засобів реабілітації (крім автомобілів), а також комплектуючих і напівфабрикатів для виготовлення технічних та інших засобів реабілітації (крім автомобілів) ввізне мито сплачується на загальних підставах згідно з частиною першою ст. 286 Митного кодексу України за ставками, встановленими Законом України «Про Митний тариф України».
Підпунктом 197.1.3 п. 197.1 ст. 197 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) передбачено звільнення від оподаткування податком на додану вартість, зокрема операцій з постачання технічних та інших засобів реабілітації (крім автомобілів), а також комплектуючих і напівфабрикатів для виготовлення технічних та інших засобів реабілітації (крім автомобілів), за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України.
Згідно з п. 197.4 ст. 197 ПКУ звільнення від оподаткування товарів, передбачене п. 197.1 ст. 197, поширюється на операції із ввезення на митну територію України.
Відповідні переліки технічних та інших засобів реабілітації, а також комплектуючих і напівфабрикатів для їх виготовлення затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 02 лютого 2011 року №79 «Деякі питання реалізації підпункту 197.1.3 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України».
При цьому у графі 36 митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа зазначається цифровий код податкової пільги відповідно до класифікатора звільнень від сплати митних платежів при ввезенні товарів на митну територію України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 20.09.2012 №1011 «Про затвердження відомчих класифікаторів інформації з питань державної митної справи, які використовуються у процесі оформлення митних декларацій, «145».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/219654.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua