Мирослав Продан: Майже всі суми ПДВ відшкодовуються платникам протягом 30 днів

10 июл, 15:30

Майже всі суми ПДВ відшкодовуються платникам за результатами камеральної перевірки протягом 30 днів. Про це заявив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан в інтерв’ю «Українським новинам».
Так, за його словами, у квітні при заявлених до відшкодування 9,9 млрд. грн. ПДВ, платникам оперативно повернуто 9,3 млрд. грн., тобто 94% заявок. У травні, при заявлених 9,8 млрд. грн., бізнесу відшкодовано 9,3 млрд. грн., або 95% заявок. У червні відшкодовано 9,1 млрд. грн. ПДВ. Загалом, з початку року платникам відшкодовано 57 млрд. грн. Це на 60% більше, ніж за перше півріччя 2016 року.
В.о. Голови ДФС підкреслив, що 95% платників в Україні добровільно декларують та сплачують свої податки.
«З 1 квітня запрацювала низка електронних сервісів, які, в свою чергу, сприяють сьогодні розвитку бізнесу, фактично унеможливлюють будь-яке втручання людського фактору. Запущений реєстр електронного відшкодування ПДВ. І завдяки прозорості цього процесу практично зникли всі суперечливі моменти. Не тільки бізнес може контролювати стан своїх заявок на повернення ПДВ, а й будь-який експерт, громадянин»», - зазначив Мирослав Продан.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/219702.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua