Представники платника податків

12 июл, 11:27

Західно-Донбаська ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що визначення представників платника податків наведено у статті 19 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ).
Відповідно до п.19.1 ст.19 ПКУ платник податків веде справи, пов’язані зі сплатою податків, особисто або через свого представника. Особиста участь платника податків в податкових відносинах не позбавляє його права мати свого представника, як і участь податкового представника не позбавляє платника податків права на особисту участь у таких відносинах.
Представниками платника податків визнаються особи, які можуть здійснювати представництво його законних інтересів та ведення справ, пов’язаних із сплатою податків, на підставі закону або довіреності. Довіреність, видана платником податків – фізичною особою на представництво його інтересів та ведення справ, пов’язаних із сплатою податків, має бути засвідчена відповідно до чинного законодавства (п.19.2 ст.19 ПКУ).
Згідно з п.19.3 ст.19 ПКУ представник платника податків користується правами, встановленими ПКУ для платників податків.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/219795.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua