У ДФС роз’яснили бухгалтерам підприємств правила дій під час призупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування

18 июл, 14:33

З початку роботи системи моніторингу ризиків та блокування накладних cтаном на 17 липня в Єдиному реєстрі податкових накладних зареєстровано майже 9,7 млн. податкових накладних/розрахунків коригування на суму ПДВ майже 58,7 млрд. грн.
З 3 липня  2017 року, моменту функціонування системи у  робочому режимі, зупинено реєстрацію 127,7 тис. податкових накладних/розрахунків коригування на суму майже 1,7 млрд. грн.  Це становить 1% від загальної кількості податкових накладних/розрахунків коригування, що реєструвалися.
Про це повідомили представники фіскальної служби під час робочої зустрічі з головними бухгалтерами підприємств та членами Громадської ради при ДФС сьогодні, 17 липня. Основними темами обговорення під час зустрічі стали реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, причини їх призупинення та шляхи підтвердження реальності операцій по призупиненим накладним
Крім того, розглядалися питання технічного характеру, які виникають у бізнесу під час реєстрації податкових накладних. Представники фіскальної служби, зокрема, роз’яснили правила заповнення карток та надсилання повідомлень щодо підтвердження реальності здійснення операцій по зупиненим податковим накладним/розрахункам коригування.
Так, зокрема, зверталася увага на терміни надсилання зазначених повідомлень, перелік необхідних документів для підтвердження реальності операцій та можливості Електронного кабінету для подання такого пакету документів.
Представники компаній також мали змогу отримати роз’яснення на всі важливі для них питання, які сприятимуть полегшенню їх подальшої роботи під час реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/219945.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua