Питання заборгованості з заробітної плати розглядалися на комісії у Дніпровській міській раді

24 июл, 15:41

Вирішення питань заборгованості виплати заробітної плати і, відповідно, надходження до бюджетів податку на доходи з фізичних осіб та військового збору розглядалися на комісії у Дніпровській міській раді. На комісію запрошені представники ГУ ДФС у Дніпропетровській області та підприємств, які на сьогодні мають найбільшу заборгованість з зазначених податків.
Присутня на комісії в.о. заступника начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області Ірина Перегудова зазначила, що несплата заробітної плати найманим працівникам погіршує їх соціальне становище та зменшує надходження податку на доходи фізичних осіб, ЄСВ і військового збору до міського бюджету. Адже, сплата заробітної плати – першочерговий обов’язок керівництва підприємств – боржників.
На комісії розглянуто економічний стан на трубному заводі міста Дніпро і Південному машинобудівному заводі, де заборгованість перед робітниками перевищує 75 мільйонів гривень. Так, на трубному заводі на сьогодні працює більше 1 тисячі 200 найманих працівників, в той же час підприємство, незважаючи на важкий економічний стан, поступово погашає заборгованість з заробітної плати і намагається вирішити складні економічні і технічні проблеми, що виникли на підприємстві.
На комісії вирішено найближчим часом більш детально розглянути можливість сплати підприємствами заборгованості та постійно відстежувати динаміку виконання соціальних зобов’язань керівництва заводів. Представник Південмашу, погодившись з наявністю заборгованості, доповів про можливості виходу підприємства з кризи та виконання соціальних зобов’язань.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/220106.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua