Індекс продовольчих цін ФАО виріс в липні

03 авг, 12:56

Ціни на зернові, цукор і молочні продукти сприяли підвищенню індексу.

Глобальні ціни на продовольство виросли у липні, в основному за рахунок більш високих цін на зернові, цукор і молочні продукти.
 
Індекс продовольчих цін ФАО - усереднений показник, що відслідковує динаміку міжнародних цін на п'ять основних продовольчих товарних груп, виріс на 2,3% в порівнянні з показником у червні і на 10,2% у порівнянні з минулорічним рівнем,  і склав у липні 179,1 пунктів, що є найвищим показником з січня 2015 року.
 
Індекс цін на зернові ФАО в липні виріс на 5,1%. Індекс постійно зростав протягом останніх трьох місяців, чому сприяло зростання котирувань пшениці і рису. Ціни на пшеницю зросли в основному в липні, оскільки тривалі спекотні і сухі погодні умови ускладнювали вирощування ярої пшениці в Північній Америці, а період міжсезоння призвів до підвищення котирувань рису. З іншого боку, ціни на кукурудзу залишалися в значній мірі незмінними.
 
Індекс цін на молочні продукти ФАО в липні виріс на 3,6%, що було обумовлено зростанням цін на масло, сир і незбиране сухе молоко. Більш обмежені експортні можливості привели до зростання цін на масло до нової рекордно високої позначки в липні, що ще більше збільшило розрив між котируваннями масла і іншими молочними продуктами.
 
Індекс цін на цукор ФАО виріс в липні на 5,2%, що стало першим збільшенням з початку року. Зміцнення курсу бразильського реала стало основним фактором відновлення цін на цукор. Незважаючи на останнє збільшення, ціни на цукор залишаються значно нижчими (на 26%) у порівнянні з аналогічним показником минулого року.
 
Індекс цін на рослинні олії ФАО впав на 1,1% в порівнянні з минулим місяцем до найнижчого рівня з серпня 2016 року. Липневий спад, головним чином, ввідповідає позитивному прогнозу по виробництву пальмового масла у Південно-Східній Азії та слабкий глобальний попит на імпорт.
 
Індекс цін на м’ясо ФАО залишився майже незмінним. Ріст світових цін на баранину в липні було компенсовано зниженням цін на яловичину, свинину і птицю.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/220431.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua