Сергій Білан: У рамках масштабної спецоперації з протидії тіньовому ринку спирту та алкоголю на заводах - виробниках алкогольних напоїв проходять обшуки

22 авг, 13:21

«Співробітники податкової міліції продовжують масштабну спецоперацію з протидії тіньовому ринку спирту та алкоголю. У рамках її другого етапу проводиться низка обшуків на території заводів – виробників алкогольних напоїв практично по усій території України» - повідомив Перший заступник Голови ДФС України Сергій Білан.
За його словами, більше 300 співробітників податкової міліції наразі проводять обшуки на заводах, розташованих в 15 областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській і Чернігівській.
«Обшуки проводяться за результатами аналізу криміногенної ситуації у сфері виробництва і обігу алкогольних напоїв та з метою перевірки наявної інформації про невраховане виробництво цієї продукції на легальних заводах. Про це свідчать і численні факти вилучення працівниками податкової міліції з незаконного обігу горілки з етикетками і під марками відомих українських виробників. Таким чином обшуки на лікеро-горілчаних заводах є усуненням причин, а не наслідків незаконного обігу алкогольних напоїв», - зауважив Сергій Білан.
При цьому він наголосив, що обшуки проводяться на підставі відповідних постанов суду у рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» КК України.
Як повідомлялося раніше на території 14 областей України співробітниками податкової міліції було проведено санкціоновані Шевченківським районним судом м. Києва обшуки за адресами 41 місця провадження діяльності ДП «Укрспирт».
За результатами обшуків було вилучено спиртовмісну речовину, вартістю понад 180 млн. грн., на яку Шевченківським районним судом міста Києва було накладено арешт.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/220962.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua