Податкова знижка – можливість повернути частину сплаченого податку

08 сен, 15:51

Станом на 1 вересня цього року своє право на податкову знижку задекларували 68 громадян Центрального району м.Дніпра, загальна сума до повернення складає  111,8 тис.грн. грн., з них 73,5 відс., або 50 декларацій  подали мешканці району, які торік сплачували за навчання. Повернуто 59 громадянам на суму 89,8 тис.гривень податку на доходи фізичних осіб.
ДПІ у Центральному районі м.Дніпра нагадує, що статтею 166 Податкового кодексу України  закріплене право кожного громадянина на отримання компенсації з бюджету раніше сплаченого податку з доходів фізичних осіб.  Оформити податкову знижку можна упродовж всього року – до 31 грудня. Тобто, у громадян ще є час, аби звернутися до органів фіскальної служби за місцем реєстрації та подати декларацію. Адже витрати, понесені у звітному році, на наступний не переносяться.
         Перелік витрат для оформлення податкової знижки визначений законодавством. Зокрема, це:
         відсотки, сплачені за користування іпотечним житловим кредитом,витрати на благодійність,
         оплата навчання у вищих навчальних закладах платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення,
         страхові платежі і пенсійні внески, сплачені страховикові-резидентові, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя і недержавного пенсійного забезпечення,
         також витрати за переобладнання власного транспортного засобу,
         вартість державних послуг і державного мита, пов'язаних з усиновленням дитини, оплату допоміжних репродуктивних технологій.
         Для оформлення податкової знижки необхідно подати декларацію та додати копії платіжних і розрахункових документів: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, які ідентифікують продавця товарів, робіт чи послуг і їх покупця.
         Податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту - фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті.
         Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 Податкового кодексу України. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/221386.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua