НКЦПФР разом із SWIFT працюватимуть над впровадженням міжнародних стандартів адмінзвітності у фінансовому секторі

15 сен, 08:46

13 вересня 2017 року НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) уклала Меморандум про співробітництво із S.W.I.F.T. для спільної роботи по впровадженню міжнародних стандартів адміністративної звітності у фінансовому секторі України.
 
Донором проекту технічної допомоги «Україна: реформування ринків капіталу - оцінка та вдосконалення стандартів та системи звітності НКЦПФР» виступає Європейський банк з реконструкції та розвитку (ЄБРР).
 
Фахівці S.W.I.F.T. працюватимуть спільно з Комісією по таких питаннях:
- інвентаризації звітності та повідомлень НКЦПФР, стандартів та форматів повідомлень, інформаційних потоків;
- визначенні існуючих прогалин в системі звітності та проблем на ринку;
- підготовці рекомендацій щодо можливостей використання стандартів звітності ISO 20022, які використовуються в Регламентах ЄС;
- розробці плану удосконалення стандартів звітності у фінансовому секторі України.
 
Нагадаємо, в травні 2016 року регулятор офіційно підписав зі SWIFT Хартію Гармонізації ISO 20022 - програмний документ, що підтверджує стратегічні наміри України щодо впровадження Міжнародного стандарту обміну повідомленнями ISO 20022 і відповідних європейських директив.
 
Впровадження стандарту ISO 20022 у фінансовому секторі України дозволить створити єдиний стандарт електронних платежів, сприяти вирішенню проблеми сумісності українських розрахункових систем з міжнародними, зробити ринок України більш доступним для іноземних гравців тощо.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/221567.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua