УСПП повезе в Китай конкретні пропозиції щодо інвестиційних проектів для Києва

15 сен, 11:57

Представники УСПП на запрошення китайських партнерів візьмуть участь у відомій інвестиційній  виставці CIFIT, яка відбудеться 18-21 вересня в місті Сямінь. Загалом захід збере до 50 країн-учасників та найбільш зацікавлених інвесторів із Піднебесної. Віце-президент УСПП Сергій Зимін отримав запити від КМДА щодо пошуку інвестиційних партнерів із побудови сміттєпереробного заводу в столиці, а також низку пропозицій щодо спільних проектів у сфері харчової промисловості від бізнесу.
Нагадаємо, напередодні відбулася низка зустрічей із ГО «Українсько-китайська торгова асоціація», яка шукає проекти та партнерів в Україні. Наразі організація вступила до лав союзу.
«Поле для реалізації інвестиційних проектів насправді дуже широке. Передусім, це сфера енергозбереження, утилізації побутових відходів тощо. Зокрема, лише для Києва необхідна побудова  сміттєпереробного заводу, з проханням про пошук інвесторів до УСПП звернулася КМДА», –  зазначив С.Зимін.
Проблема утилізації твердих побутових відходів для України та її столиці не нова. Втім, саме з початку наступного року держава взяла на себе зобов’язання сортувати сміття, а, отже, звалювати його на полігони вже буде неможливо. Однак  лише у Києві щороку такого продукується 1,1 млн. тон. Проти цього і підписана нами Європейська хартія охорони навколишнього середовища.
Міська влада вже визначила  ділянку для будівництва  такого заводу, справа лише за інвестиціями.
В КНР українські делегати презентують і розроблений проект по утилізації рідкоземельних металів із відходів. Ця тематика надзвичайно цікава китайцям, адже за їхніми технологіями такий процес дасть розвиток електроенергетики, приладобудування тощо.
Є конкретні пропозиції від компаній-членів УСПП щодо побудови заводів харчової промисловості в Україні, до прикладу, птахо- та свиноферм із потужностями близько 40 тис. тон в рік. У разі зацікавлення інвесторів, почнуться роботи із визначення регіону розміщення, перемовини із місцевими органами влади та ін.
За результатами перемовин у м.Сямінь партнери із Китаю будуть запрошені відвідати Київ, зустрітися із бізнесом, чиновниками, детальніше ознайомитись із розробками та наявними умовами інвестування. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/221582.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua