TIU-Канада – перший іноземний інвестор в Україну в рамках дії Угоди про зону вільної торгівлі з Канадою

26 сен, 08:39

TIU-Канада стає першим канадським інвестором в Україну, що користується правилами Угоди про зону вільної торгівлі з Канадою, що набула чинності 1 серпня.  TIU-Канада, дочірнє підприємство компанії Refraction Asset Management, влітку цього року почала будівництво сонячної електростанції вартістю 10 мільйонів євро у Нікополі, Дніпропетровської області. 10 мегаватна станція буде постачати електроенергію місцевим жителям та підприємствам.

Валентина Белякова, Директор українського представництва TIU-Канада каже: “Ми пишаємося тим, що будемо першим інвестором у рамках Угоди про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною. Це - початок нової ери партнерства між нашими країнами, що принесе взаємну вигоду обом сторонам. Але найголовніше, на практиці це дозволить TIU-Канада постачати українцям чисту енергію”.

У відповідності до веб-сайту уряду Канади: “Угода про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною підписана 11 червня, 2016 р., та набула чинності 1 серпня, 2017 р. знаменує значну віху в двосторонніх відносинах Канади та України. Окрім комерційних переваг для канадського бізнесу, Угода про зону вільної торгівлі зможе підтримати економічні реформи та ініціативи уряду щодо розвитку України, зміцнить канадсько-українське партнерство задля миру та процвітання та забезпечить шлях для довготривалої безпеки, стабільності, та широкого економічного розвитку України”. Ця угода є результатом 5 років переговорів.

TIU-Канада – це енергетична компанія, що працює у секторі відновлюваної енергетики та знаходиться в місті Калгарі, провінції Альберта. Свою роботу в Україні компанія почала влітку цього року.

Валентина Белякова також зазначила, що в Україні тарифи на відновлювану енергетику -одні з найкращих в Європі. “Тариф на постачання електроенергії в мережу чинний до 1 січня 2030 року та заохочує прямі іноземні інвестиції в Україну. Це добре для енергетичної незалежності України, а також для економічного зростання”, сказала Валентина. Нагадаємо, що минулого тижня Держенергоефективності оголосило про бажання отримувати 25% електроенергії з відновлюваних джерел до 2035 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/221885.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua