ДП «Артемсіль» критично бракує вагонів

05 окт, 13:40

Рудники солевидобувного підприємства недоотримали в середньому 40% від необхідної кількості залізничних вагонів. Через брак вагонів тільки у вересні ДП «Артемсіль» недовантажило споживачам 89 тисяч тонн продукції.
Недостатня кількість вагонів призводить до зменшення обсягів відвантаження солі і невиконання своїх прямих зобов'язань за укладеними договорами через невчасне постачання продукції.
Так, у вересні цього року було заявлено 1072  критих вагонів, але підприємством відвантажено лише 515 вагонів, що складає 48% від заявки. З заявлених 2624 піввагонів - 1836 вагона, що становить 70% від заявки.
Більшість наданих піввагонів було відвантажено для потреб облавтодорів, на шкоду іншим споживачам.
За обсягами відвантаження солі для посипання доріг ДП «Артемсіль» повністю виконує взяті на себе зобов'язання, задекларовані в тристоронньому меморандумі про співпрацю з ПАТ «ДАК» «Укравтодором» та ПАТ «Укрзалізницею». Крім того, за рахунок коштів держпідприємства фінансується залізничний тариф і здійснюється кредитування «Укравтодору».
Незважаючи на недостатнє забезпечення рухомим складом, за 9 місяців 2017 року держпідприємством було реалізовано 1,2 мільйона тонн солі. Обсяг виробництва на 13,8% більше запланованих показників і незначно перевищує показник минулого року. Зростання обсягів виробництва відбувається завдяки збільшенню експорту солі. Результати роботи могли бути і більш високими за умови кращого забезпечення рудників «Артемсолі» вагонами.
З початку жовтня на підприємстві склалася критична ситуація із забезпеченням критими вагонами, які використовуються для перевезення харчової солі. Сьогодні ДП «Артемсіль» має в наявності лише 15% від необхідної кількості цього виду рухомого транспорту. Керівництво і трудовий колектив сподіваються на швидке вирішення питання щодо забезпечення вагонами, так як подальша результативна робота єдиного українського солевидобувного підприємства і загальна ситуація на ринку безпосередньо залежать від цього.
Зі свого боку ДП «Артемсіль» намагається вирішити цю проблему шляхом взаємодії з керівництвом ПАТ «Укрзалізниця» і Міністерством інфраструктури. Також підприємство змушене співпрацювати з приватними логістичними компаніями, вартість послуг яких вище, ніж у державного перевізника. Але і ці заходи не дозволяють повністю забезпечити державне підприємство рухомим складом.
Нагадаємо, що основним постачальником вагонів для ДП «Артемсіль» є ДП «Центр транспортної логістики» (ЦТЛ).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/222226.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua