До закінчення терміну подання декларації з метою отримання податкової знижки за 2016 рік залишилось 3 місяці

09 окт, 11:06

З таким меседжем фахівці ДПІ у Центральному районі м.Дніпра завітали до Дніпропетровського державного будівельно - монтажного технікуму технологій та архітектури  та прочитали для студентів 2 курсу лекцію на податкову тематику, пов’язану з деклараційною кампанією та правом на отримання податкової знижки.
А чи знають студенти та їх батьки, що вони або їх батьки мають право на часткову компенсацію за оплату навчання, тобто податкову знижку за навчання?
Ось для того, аби громадяни України мали більше уявлення про правила проведення деклараційної кампанії та про податкове законодавство, яке регулює даний процес, спеціаліст з організації роботи Олена Бодіна під час лекції поінформувала слухачів про особливості заповнення декларації у разі оформлення податкової знижки.
«Податкова знижка — це витрати платника податків, пов'язані з придбанням товарів, робіт або послуг, на суму яких дозволено зменшити його річний оподатковуваний дохід.
Громадяни, які отримують офіційну зарплату і платять за навчання, мають право на компенсацію до 18% його вартості, що береться для розрахунку знижки. На таку знижку мають право студенти-контрактники заочної і денної форм навчання, які навчаються у вітчизняних вищих навчальних закладах або ПТУ», - проінформувала студентів Олена Бодіна.
Податківець на цифрових прикладах показала як вираховується податок, який повертається із бюджету, які необхідно подати документи до ЦОП при ДПІ щоб отримати податкову книжку.
Особливо студентів зацікавило подання декларацій засобами електронного зв’язку. Також молодь ознайомили із послугами електронних сервісів, які спрощують спілкування платників з органами фіскальної служби та заощаджують час громадян.
На завершення зустрічі Олена Валеріївна відповіла на запитання студентів, надала присутнім буклети „Як отримати податкову знижку за навчання” та „Як подати декларацію про доходи”,  побажала успіхів у навчанні та запросила студентів відвідати податкову інспекцію, щоб  ознайомитись з роботою фіскальної служби.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/222302.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua